Застраховка Автокаско – сравни оферти | 24ins.bg
Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор

Изчисли цени

Вижте стандартните ценови оферти за този тип застраховка

Имайте предвид, че поради определени специфики, крайната цена за Вас може да се различава от показаните

Нашите застрахователни специалисти ще се свържат с Вас, за да уточнят условията за сключване на застраховката

Персонална оферта

Получавате персонална оферта, съобразена със специфичните параметри на Вашия автомобил

Нашите застрахователни експерти ще се свържат с Вас за уточняване на всички специфики

Ще получите персонални ценови оферти с детайлна информация за условията

Избери

Застраховка Автокаско

Тип автомобил *

Година на производство *

Застрахователна стойност *


Получи най-добрите оферти

Застраховка Автокаско

Вид МПС *

Регистрация *

Възраст на МПС ( за под 1 год. - въведете 0 ) *

Застрахователна стойност *


застраховка автокаско

Всички застраховки онлайн

виж всички застраховки
Гражданска отговорност
Застраховка Автокаско
Застраховка имущество
Помощ при пътуване

онлайн каско

Защо да изберем Каско онлайн?

24ins Ви предлага възможността да закупите застраховка Автокаско бързо и лесно, по всяко време на денонощието. Процеса на купуване на застраховка онлайн не само е по-лесен, но и напълно прозрачен. Системата е направена така, че да направи покупката Ви изключително бързо и без излишни главоболия. Всичко което трябва да направите е да използвате калкулаторите на сайта да изчислите премията по Вашата полица, да избере офертата, която най-добре се вписва според Вашите нужди.

При избор на Примерна калкулация, само в няколко лесни стъпки ще получите подробна информация за офертите за застраховка Автокаско на различните компании, сравнете цените и изберете най-добрата оферта.

При избор на Персонална оферта, попълнете данните за Вашия автомобил и ние ще се свържем с Вас, за да Ви предложим най-добрите оферти на компаниите.

Ревюта

"Огромни и сърдечни благодарности! Бъдете сигурен, че убедено ще бъда ваш "агент" за всички свои близки и познати, които ще пътуват "

С.Байчинска

Здравейте, благодаря за внимателното отношение и бързо направената застраховка

Адриан Иванов

За пръв път поръчвам и заплащам финансов продукт онлайн. Системата Ви работи перфектно!

Калин Иванов

Всеки ден сравнявам цените на портала 24ins. Това е голямо удобство в работата

Свилен Терзиев - застрахователен брокер

Въпроси и отговори

Здравейте,Искам да попитам дали се предлага услугата каско само за кражба? И съответно дали важи за чужбина за държави от ЕС?Благодаря предварително,Поздрави

Здравейте,
Благодарим Ви за запитването. Повечето компании предлагат застраховки Автокаско и само по клаузи Кражба и Грабеж. При някои, валидността на територията на ЕС е включена в покритието, при други е възможно да се добави срещу заплащане на допълнителна премия. Ако желаете да изготвим оферти, можете да изпратите заявка на нашия сайт или да изпратите сканирано копие или снимка на големия талон на автомобила на email: rivanov@24ins.bg
Поздрави

Обмислям да направя застраховка КАСКО чрез вашия сайт и имам следните въпроси:1. Как да поръчам покритието да включва и ЕС?2. Как да заявя оглед пред дома ми т.к. съм инвалид?Благодаря

Здравейте!

За потвърждаване на офертата , която сте си избрал ще бъде необходимо да прикачите в заявката си регистрационен талон на автомобила или да ни го изпратите.

Някой Затрахователни компании предлагат услугата оглед на посочен адрес , но се заплаща допълнително.

Оставаме на разположение !

Поздрави!

Моля да ми посочите кои компании предлагат условието "Доверен сервиз" при автомобил на 12г. и застрахователна сума 7500лв? Това условие оскъпява ли цената?
Здравейте , 
Благодаря Ви за запитването. 
За автомобили навършили 12 години, можем да предложим опцията за Доверен сервиз в компании Лев Инс и ДЗИ, като единственото условие е да е заплатена минимална премия за сключване на застраховката по тази клауза. Сумите са съответно : Лев Инс - 484.5лв и ДЗИ - 459лв. 
Но за да потвърдим какви биха били цените по Вашата застраховка , ще ни е необходимо  копие или снимка на големия талон на автомобила.Кога ще си получа полицата. Мога ли да платя поръчката с дебитна карта?
Здравейте,
Документите могат да бъдат доставени на следващия работен ден след потвърждение за издаването на полици. Доставката също така е съобразена и с населеното място за доставка и графика на куриерската фирма.
Можем да изпратим линк за плащане с карта след направена заявка.
Оставам на разположение.


Каква е разликата между застрахователна компания, брокер и сайт за застраховане?
На всяко едно от изброените места бихте могли да сключите застраховка. Каква е разликата?
Застраховките, както всяка друга услуга, се предлагат от няколко конкуриращи се компании, наречени "застрахователни компании". Отивайки в офиса на конкретна застрахователна компания, ще Ви предложат единствено техните предложения за застраховка и Вие няма да имате възможност да прецените дали няма застрахователна услуга, която да е с по - добри условия за Вас, но се предлага от друга застрахователна компания. Застрахователният брокер предлага услугите на няколко застрахователни компании. Отивайки в офиса на застрахователен брокер, Вие ще получите предложение за застраховка, отговаряща на Вашите индивидуални нужди и предпочитания. От застрахователния брокер ще получите и пълно съдействие при щета, качествена консултация и лично отношение. Частните лица обикновено работят към конкретна застрахователна компания, предлагат конкретни продукти и могат да Ви консултират професионално за това, в което са специализирани.
На нашият сайт Вие сами може:
  • Да видите най - добрите предложения на застрахователните компании;
  • Да получите професионална консултация от лицензиран застрахователен брокер (24ins.bg е услуга на Брокер Инс ООД - застрахователен брокер с над 13 годишен опит в застраховането);
  • Да получите лично отношение, пълно съдействие при щета и професионален съвет;
  • Всичко изброено по - горе може да направите по всяко време на денонощието, 365 дни в годината и то без да излизате от дома си и от всяка една точка на света;
  • 24ins съчетава предимствата на застрахователната компания, брокера и личното отношение в една бърза, лесна и удобна онлайн услуга.
Валидна ли е в чужбина застраховка "Автокаско"?
Обикновено покритието по застраховката важи за територията на страната. Определени компании предлагат безплатно покритие и за чужбина в държавите от ЕС и държавите-членки на Международното споразумение "Зелена карта", независимо къде е сключена Гражданската отговорност. В конкретни държави рискът "Кражба" не се покрива (Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Молдова, Русия, Украйна). При комбинирано сключване на застраховки Каско и Гражданска отговорност в една и съща застрахователна компания, покритието по Каското е безплатно и важи за държавите от ЕС. Ако застраховките са в различни компании, за разширяване на покритието по Каско в чужбина, се заплаща допълнителна цена по тарифата на застрахователя и се издава добавък към полицата.

От какво зависи цената на моята застраховка "Автокаско"?
Премията по Вашата застраховка "Автокаско" се определя от много и разнообразни фактори.
Цената основно зависи от типа на автомобила, марката, модела, годината на производство (дата на първа регистрация), техническите характеристики.
Според типът на автомобила - дали е лек, товарен и др. се прилагат и различни цени. За някои конкретни марки и модели компаниите имат отделни тарифи и прилагат завишения в цената.
Възрастта на автомобила и годината на производство имат значение за това, какво обслужване може да ползвате при щета - официален сервиз на марката, доверен сервиз на застрахователя или по оценка, направена от експерти на компанията.
Възрастта на собственика също може да е ценообразуващ фактор, тъй като при някои компании има завишения при възраст под 25 или под 30 години и съответно отстъпки при възраст над 50 години.
При някои компании се ползва отстъпка, ако сте нов клиент, а при други - ако застраховката се подновява в същата компания. При подновяване за размера на отстъпката има значение дали са завеждани щети по старата полица и колко е техният брой. Ако броят на заведените щети е повече от 2-3, при подновяване повечето компании прилагат завишения.
Завишения може да се начислят, ако автомобилът е таксиметров, учебен, с десен волан. Ако е кабриолет, може да не бъде застрахован, със завишение в цената или с ограничение в покритието.
Всички компании начисляват отстъпка по "Каско", ако имате и валидна полица "Гражданска отговорност" при тях.
Повечето компании предлагат отстъпка при еднократно плащане, а при разсрочване (може да бъде на 2, 3 или 4 вноски) са възможни завишения.
Огледът на автомобила при "Автокаско" заплаща ли се и кога се извършва?
При повечето застрахователи огледът и заснемането са безплатни, но при някои компании се заплаща такса за извършването му. При други се изисква заплащане на допълнителна такса, ако огледът се извършва на място, т.е. на конкретен адрес, посочен от застрахования, а не в пункт на компанията.
Огледът се извършва след издаването и получаването на полицата. Обикновено може да се направи няколко дни преди началната дата на застраховката.
Необходим ли е оглед на автомобила при сключване на "Автокаско" онлайн?
Независимо по какъв начин е сключена застраховката - онлайн, в офис на компанията или брокер, за да бъде валидна и да има покритие, компаниите изискват задължително да бъде извършен оглед на автомобила. Огледът и заснемането се извършват обикновено в пункт, център или офис на съответната компания. Възможно е оглед да не се изисква при подновяване на застраховката в същата компания при определени условия и потвърждение от застрахователя.
Защо трябва да сключвам застраховка "Автокаско", след като имам сключена застраховка "Гражданска отговорност"?
Покритието по "Гражданска отговорност" е само при ПТП, което Вие или друг водач виновно сте причинили при управлението на автомобила и обезщетява причинените от Вас неимуществени и имуществени вреди на трети лица. Обезщетението по "Гражданска отговорност" се изплаща само на потърпевшите лица, но не и на виновния водач, ако и неговото МПС е пострадало при ПТП-то.


Какво покрива застраховка Автокаско?
Застраховка Автокаско е доброволна и осигурява покритие за автомобила при частична повреда или пълна загуба в следствие на различни рискове като пожар, експлозия, природни бедствия, кражба или грабеж на автомобила, авария, злоумишлени действия на трети лица, щети на паркинг, ПТП, независимо по чия вина e.
В зависимост от Вашите предпочитания, застраховката може да включва всички рискове, т.е. Пълно Автокаско, само определени, например само "Кражба и грабеж" или Частично Каско, включващо всички рискове без "Кражба и грабеж". Застраховката се сключва обикновено за период от една година.Как се определя сумата, на която се застрахова моето МПС?
Всяка застрахователна компания има своя методология за определяне на оценката на Вашия автомобил. Застрахователната стойност (сума) не може да надвишава действителната стойност на МПС при сключването на застраховката. Определя се по каталог “ШВАКЕ” на база предоставените данни за марката, модела и модификацията на автомобила, година на производство, кубатура, мощност (киловати или конски сили), брой врати, вид гориво, товароносимост за товарните МПС, оборудване и други негови технически характеристики. 

Какви документи трябва да предоставя за сключване на застраховка Автокаско?
За сключването на застраховка "Автокаско" е необходимо да представите копие от свидетелството за регистрация на МПС (Големия талон). При нов автомобил, закупен от официалния вносител на съответната марка, освен талона, се изисква и копие от фактурата за покупката или друг документ, удостоверяващ произхода и стойността на автомобила.
При сключването и в последствие при завеждане на щета по застраховката се изисква и валиден талон за технически преглед.
Ако автомобилът се управлява от друго лице, различно от собственика, е възможно застрахователят да поиска представяне на нотариално заверено пълномощно.
Важна особеност е, че при сключването повечето компании изискват автомобилът да разполага с функционираща звукова алармена система. За да бъде валидна застраховката и да има покритие, задължително условие е да бъде извършен оглед на автомобила след издаването на полицата.

Какво представлява дейността на застрахователния брокер?
Застрахователният брокер е представител на своите клиенти пред застрахователните компании. Експертите в застрахователния брокер изискват оферти за своите клиенти от няколко застрахователни компании, консултират подробно и компетентно условията по всяка застраховка, разясняват спецификите и разликите между различните оферти и съдействат в случай на застрахователно събитие.
Какво представлява договорът за възлагане?
Договорът за възлагане е писмено споразумение между застрахователния брокер и клиента, на база на който застрахователният брокер поема писмени ангажименти да представлява клиентите си, да изисква оферти, да съдейства на клиента в случай на застрахователно събитие, или на кратко да защити застрахователните му интереси. Договорът се подписва за всички доброволни застраховки.
Кое налага подписването на възлагателен договор?
Подписването на възлагателен договор е изискване съгласно Кодекс на Застраховането и Наредбата за застрахователния брокер и застрахователния агент. Съгласно същите брокерът е търговец, който осъществява посредничество за сключване и изпълнение на застрахователни договори на база на писмено възлагане от застрахован. Договорът се изисква и подписва за всички доброволни застраховки.
С какво ме задължава договорът за възлагане?
Договорът за възлагане не поражда задължения за Вас. Той представлява Вашето писмено съгласие застрахователният брокер да сключва и обслужва избраните от Вас застрахователни продукти и урежда ангажимента на брокера да защитава интересите Ви по тези договори.