Безплатна застраховка за медиците на първа линия от Дженерали | 24ins.bg
Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
8 Май 2020

Безплатна застраховка за медиците на първа линия от Дженерали

срещу риск от заразяване с COVID 19

 

 

За да изразят своята подкрепа към всички лекари, медицински сестри, експерти и служители, които се борят за ограничаване и намаляване на негативните последици от разпространение на COVID-19,

Дженерали Застраховане АД и Generali CEE Holding застраховат изпълнителите на медицинска помощ с групова застраховка  „Заболяване – Коронавирус“.

 

Сумата на дарението, под формата на застраховка, възлиза на 200 000 лв. А общата сума на даренията на Generali в България за болници в цялата страна е в размер на 340 000 лв.

 

Застраховката е предназначена за 1600 медицински служителя в София, Плевен, Варна, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Русе и Ямбол. В сила е от 1 май и е за срок от 3 месеца.

 

Застрахователна сума е от 20 000 евро и поема разходи за:

 

- болнично лечение в интензивно отделение, вследствие на COVID-19 и

- психологическа помощ на медицинския персонал.

 

От 1 май 2020 година, Дженерали Застраховане АД предвижда предлагането на допълнителни покрития, свързани с COVID-19 за своите клиенти по групови полици за сметка на Работодателя.

 

 

Повече за Generali и тяхната кауза

 

Generali е международна застрахователна компания, която активно участва в борбата с вируса COVID-19, като предприема и финансира редица активности в глобален мащаб.

 

Следвайки стъпките на Група Generali - с международен фонд за солидарност, в размер на 100 милиона евро и като част от тази глобална инициатива, Generali CEE Holding, чрез Дженерали Застраховане АД, застрахова безплатно изпълнителите на медицински услуги в 14 медицински заведения, които ще попаднат в покритието на групова застраховка „Заболяване – Коронавирус (COVID-19) “.

„Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали и оперира на българския пазар от 2006г.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги. Създадена през 1831г., тя присъства в 50 страни по света.

 

Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.