Няколко услуги, които можем да ползваме онлайн в условията на пандемия | 24ins.bg
Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
15 Март 2020

Няколко услуги, които можем да ползваме онлайн в условията на пандемия

Няма начин да не сте чули термините “карантина”, “пандемия”, “социална изолация” през последните дни. След като СЗО обяви, че COVID – 19 / коронавирусът е глобална пандемия, това е почти единственото нещо, за което говорят медиите и хората.

 

В България от 13.03.2020 е в сила извънредно положение. Работа от вкъщи и гъвкаво работно време препоръча на гражданите и бизнеса в средата на седмицата министърът на труда и социалната политика Деница Сачева като част от мерките да се ограничи разпространението на вируси и в частност на COVID-19.

 

Опашките в магазините, аптеките и банките не са най-доброто място за социална изолация. Освен рисково, чакането по опашки е и огромна загуба на време.

 

Освен че предлагаме бързи и удобни онлайн застраховки, ние от 24ins, подкрепяме и използваме разнообразието от електронни услуги. По-долу ще представим някой от тях. В случай, че не сте ги използвали, сега е най-удобният момент да пробвате за първи път!

 

 

1. Онлайн пазаруване на хранителни стоки

 

През последните години пазаруването на хранителни продукти онлайн отчита сериозен ръст в България. Няколко са големите доставчици на храни и стоки за домакинството, като са концентрирани основно в София.

Проверка на сайтовете им към текущата дата на публикацията (15.03.2020) показва, че по-големите от тях са претоварени и нямат свободни слотове за поръчки, включително и водещия доставчик в този бизнес – ebag.bg.

Това е разбираемо, предвид паниката и презапасяването от последните дни. Все още могат да се намерят онлайн магазини за хранителни продукти, от които да си напазарувате от дома, да платите онлайн и да получите поръчката си вкъщи.

 

2. Плащане на сметки за ток, вода, парно, телефон, интернет онлайн

 

Неоправдано е да се редите на опашка, щом бихте могли да заплатите комуналните си услуги онлайн. Възможностите да заплатите са повече от една. Проверете в онлайн банкирането на банката, която ползвате! Проверете при издателите на кредитната Ви карта! Epay е също добра услуга за онлайн разплащания, която работи от години.

 

3. Плащане на общински данъци

 

До края на месец април може да заплатите данъка към общината с отстъпка от 5%. Много от по-възрастните хора пълнят чакалните на залите за плащане на данъци, без да знаят, че съществува по-бърза, лесна и удобна възможност.

Отново проверете за това в онлайн банкирането, Epay или издателя на кредитната Ви карта.

Помогнете на по-възрастните си роднини и познати да си платят задълженията онлайн. Те са най-рисковата група за вируса COVID - 19 и точно в момента не е добро решение да се редят на опашка в общината.

 

4. Онлайн застраховане

 

Това е услугата, която развиваме успешно вече 9 години. Освен че може да сравните предложенията на ВСИЧКИ застрахователни компании, на портала 24ins.bg ще получите професионална застрахователна консулатция, съвети при избор на застраховка, при щета и проблеми с изплащане на обезщетение.

 

Бърза, лесна и удобна онлайн услуга за застраховане. В момента имаме разработени онлайн калкулатори за застраховки:

 

- Гражданска отговорност

- Автокаско

- Застраховка имущество

- Застраховка при пътуване (включва и актуалната в момента “Отмяна на пътуване”)

 

Освен да си поръчате застраховка онлайн, можете да платите и поредна вноска по полицата си онлайн.

 

Може да платите по няколко начина: банкова карта, Транскард, банков превод, PayPal, Epay.

 

Освен популярните застраховки, на 24ins.bg можете да си направите застраховка с покритие при практикуване на екстремни спортове, да се застраховате срещу изгубени документи или зареждане на грешно гориво и още няколко интересни застрахователни продукта.

 

В текущата ситуация много от запитванията ни са свързани със застраховките, покриващи допълнително здравно осигуряване и застраховките живот. По конкретните въпроси са свързани с риска от заразяване с COVID – 19.

 

5. Допълнително здравно осигуряване и застраховка живот онлайн

 

Повечето застрахователни компании вече излязоха с изявления, че продуктите им ПОКРИВАТ лечението на COVID -19.

 

Тези застрахователни продукти изискват индивидуални въпросници и за конкретни оферти ще получите съдействие от нашите застрахователни експерти.

 

Попитайте ни онлайн!

 

Освен секцията за онлайн чат на сайта ни, може да използвате Viber на номер +359 882 87 11 95 или Skype: www.24ins.bg

 

Текущата тежка ситуация ще отмине, но ползването на онлайн услуги и плащания ще остане все така удобно и пестящо време и нерви. Използвайте повече онлайн услуги, за да имате повече време за себе си и близките хора!

 

Бъдете здрави!

 

24ins.bg